12 Ekim 2014 Pazar

KAZ AYAĞI NEDİR? NASIL YOK EDİLEBİLİR?...


Göz çevresinde oluşan, “kaz ayağı” olarak adlandırılan kırışıklıkları önlemenin de, oluşan kırışıklıkların görünümünü hafifletmenin de birçok yolu var. Göz çevrenizin dolayısıyla da cildinizin daha genç görünmesi için bu önerilere kulak verin;
  • Yapılan araştırmalara göre kaz ayağı kırışıklıklarına neden olan üç büyük  eylem var; gülmek, uyumak ve gözleri kısmak. Tabi ki gülümsemekten ödün veremeyeceğimize göre diğer iki neden üzerinde durmalı ve onlara karşı önlemler almalıyız. Gözlerinizi kısmanıza neden olan güneş ışığından korunmak için güneş gözlüğü kullanmalısınız. Eğer gözlerinizde problem varsa mutlaka muayene olmalı, tedavi için numaralı gözlük yada lens kullanmaya başlamalısınız.
  • Peki ya uyurken oluşan kırışıklıkları önlemek için ne yapmak gerekir? Kaz ayağı kırışıklıklarıyüzünüzü yastığa yasladığınız için oluşur. Sırtüstü uyuyarak bu kırışıklıkları önleyebilirsiniz. Eğer sırtüstü uyuyamıyorsanız seyahat yastığı yada saten yastık kullanabilirsiniz.
  • Kaz ayağından korunmanın bir diğer yolu da cildinizin nemini korumaktan geçiyor. Nemsiz kalan cilt kurumaya başlar, dolayısıyla da cildimizde çizgiler ve kırışıklıklar meydana gelir. Yeteri kadar su içerek ve yüzünüze, göz çevrenize nemlendirici krem uygulayarak kaz ayağı kırışıklıklarını önleyebilirsiniz. İçeriğinde retinoid ve alfa hidroksi asitleri bulunan nemlendirici kremler daha etkilidir.
  • Birçok anti-aging ürünün içeriğinde üzüm bulunduğunu biliyor muydunuz? Üzüm antioksidan, vitamin ve fitokimyasallar bakımından zengindir. Bu nedenle cildi korur ve besler. Üzüm kullanarak evde kaz ayağı kırışıklıklarını azaltan kolay bir cilt bakımı yapabilirsiniz; bir avuç üzümü ezerek suyunu çıkarın ve pamuk ile göz, ağız ve alın bölgenize uygulayın. 5 dakika beklettikten sonra yüzünüzü durulayın. Haftada 2-3 defa uygularsanız çizgilerin hafiflemesini sağlar.
  • Evde kolayca uygulayabileceğiniz bir diğer bakım ise yumurta akı. Yumurta akı, cildi sıkılaştırır ve kaz ayağı kırışıklıklarının görünümünü hafifletir. İhtiyacınız olan sadece bir yumurtanın akı. Yumurta akını cildinize uygulayın ve 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü durulayın. Daha sıkı gözeneklere ve cilde merhaba deyin :)
  • Eğer gün boyunca bilgisayar başında oturuyorsanız, belirli aralıklarla gözlerinizi dinlendirmeyi unutmayın. Çünkü gözlerinizi zorlayan her şey kaz ayağı kırışıklıklarının oluşumunu tetikler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder