23 Ekim 2014 Perşembe

KİRPİK NASIL UZAR?



Sağlıklı ve göz alıcı uzun kirpikler tüm kadınların hayalinde yatar. Kirpikler bakışları ön plana çıkartır ve cazibe katar. Sağlıklı kirpiklere sahip olmak çok basit. 

*Bunun için badem yağı kullanımı önerilen sağlıklı yöntemlerdir. Bademden elde edilen bu yağ, aromaterapi ve masaj uygulamalarında sıkça kullanılıyor. 

*Yağ asitleri açısından da oldukça zengin olan badem yağı, kirpikler için nemlendirici görevi görerek kırılmaları engeller. Ayrıca nemlenen kirpikler normale oranla çok daha çabuk uzar ve parlak bir görünüme sahip olurlar. 

*Badem yağı kirpiklere gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Gözler ilk olarak günlük makyajdan arındırılmalı ve temizlenmelidir. Badem yağının 1-2 damlası kirpik bakımı için yeterli olacaktır. Badem yağının göze kaçırılmaması bu aşamada oldukça önemli bu nedenle badem yağını parmağınızla yada pamuklu çubuk yardımıyla hassas davranarak uygulayın. 

*Bu işlemin düzenli olarak uygulanmasıyla birlikte kirpiklerde yaklaşık 4-6 hafta arasında olumlu yönde değişim görülecektir. 

*Badem yağı ile ilgili uyarılar: Kullandığınız badem yağı ilk açıldığı günden itibaren 1 yıl süreyle bozulmadan saklanabilir; ancak iyi muhafaza edilmelidir. Badem yağının bu süreçte serin yerde saklanmış olmasına dikkat edin, ışık ve sıcak bozulmalara neden olmaktadır. 

*Badem yağı fındığa alerjisi olanların kullanmamalı. Lens kullananların ise uygulama esnasında hassas olmaları gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder