7 Temmuz 2014 Pazartesi

Gelin Adaylarına Makyaj Sırları

Oval yüz,  makyaj için en uygun yüz şeklidir. Oval yüzlere makyaj yaparken sert çizgilerden kaçınmalı, yumuşak görünümlü renklendirmeler uyuglanmalıdır. Allık elmacık kemiklerine üçgen şekilde sürülmeli, şakaklara doğru gözleri dış kenarından daha yukarı çıkmamak  kaydıyla yayılmalıdır. Üst dudağın doğal kavisini belirginleştirmeye önem verilmeli, alt dudak ise dolgunlaştırılmalıdır. Böylece istediğiniz kalınlıkta dudaklara sahip olacaksınız.


Uzun yüzlerde genellikle alın, çene ya da burunla dudak arasındaki mesafe geniştir. Bu mesafeyi daha aza indirmek için belirttiğimiz bu bölümleri koyu reklerle gölgelendirerek geri planda tutulması gerekir. Elmacık kemiklerine uygulanacak allık ise gözlerin dış kenarından daha yukarıda ve burun ucundan daha aşağıda olmasına özen gösterilmelidir.

Kare yüzlerde genellikle sert bir ifade vardır. Bunu ortadan kaldırmak ve yüze yumuşak bir ifade vermek için saç diplerinden şakaklara, kulak altından çeneye kadar yüzün geneline sürülen fondötenin 1-2 ton koyusu kullanılarak renlendirme yapılmalıdır. Daha sonra elmacık kemiklerine sürülen allık, çene çizgisine kadar yayılmalıdır. Dudaklar,  çenenin sert görünümünü azaltmak için dolgun görünecek şekilde boyanmalıdır

Yuvarlak yüzlerde daha anlamlı makyaj elde etmek için yüze ince bir görünüm kazandırmak gerekir. Bunun için yüzün geri planda tutulmak istenen yan tarafları, koyu bir fondötenle gölgelendirilmelidir. Yuvarlak yüzde, çene ve elmacık kemikleri belirgin hale getirilmelidir. Allık ise üçgen oluşturacak şekilde, göz uçlarından yanak çukurlarına kadar sürülmelidir. Dudaklar canlı rujlar kullanılarak ve gözler çekik boyanarak, yüzde daha uzun bir görünüm elde edilmelidir.

Üçgen yüzlerde yapılması gereken, alın genişliğini azaltmak ve çene genişliğini artırmaktır. Alın koyu renk bir fondötenle yan taraflara gölgelendirme yapılarak daraltılmalı, çenenin daha geniş görünmesi için kulaklara kadar uzanan kısım daha açık tonlarda fondötenle renklendirilmelidir. Allık elmacık kemiklerinin yukarısına sürülmeli ve şakaklara doğru yayılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder