3 Temmuz 2014 Perşembe

tırnaklarınız ve ellerinizin bakıma mı ihtiyacı var hemen okuyun o zaman ..



Her zaman açık ve devamlı hareket halinde olan ellerimizi iyi korumazsak kurumalarına, çatlamalarına, kızarmalarına sebep oluruz. Eller durmadan bir şeylerle temas eder ve bu yüzden mikroplarla iç içedirler. Temizlik meselesini ellerinizi kaliteli sabunlarla sıklıkla yıkayarak halledebilirsiniz, el bakımı için ise kozmetik ürünler kullanmak veya doğal bakım yöntemlerini uygulamak gerekir. Bu yazıda ikincisini tercih edenler için birkaç el bakım maskesi tarifi vereceğiz.


Onarıcı ve besleyici özellikleri olan killi maske yıpranmış ellerinizin yumuşayıp güzelleşmesini sağlayacak. Bu maske için birer tatlı kaşığı kil ve badem yağı ile 2 yumurtanın sarısını karıştırıp krem kıvamında bir karışım elde etmelisiniz. Maskeyi 10 dakika buzlukta beklettikten sonra ellerinize sürün ve 10 dakika da ellerinizde beklettikten sonra durulayın.
Tırnakları güçlendirmek için onları 2 çorba kaşığı ananas suyu, yarım tatlı kaşığı sirke ve 1 yumurtanın sarısıyla hazırladığınız karışımın içinde 5 dakika bekletin.
Ellerinizin yumuşacık olması için 3 damla zeytinyağını bir miktar limon suyuyla karıştırın, ellerinize sürün ve yarım saat beklettikten sonra yıkayın. Bu maskenin ellerin üstündeki lekelerin giderilmesini de sağlar.
Hem yumuşak, hem de güzel kokan ellere sahip olmak istiyorsanız ellerinize aromaterapi yapabilirsiniz. Bunun için 2 damla bergamot yağı, 10 damla badem yağı, 3 damla lavanta yağı ve 1 tatlı kaşığı gliserini karıştırın. Genişçe bir kaba sıcak su koyup içine bu karışımı ekleyip karıştırın ve ellerinizi 20 dakika içinde bekletin. Daha sonra ellerinizi güzelce ovuşturun ki deriniz bakım yağlarının tamamını emerek yumuşacık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder