7 Temmuz 2014 Pazartesi

GÖZ ŞEKİLLERİNE GÖRE MAKYAJ SIRLARI...


1 - Küçük Gözler

Eğer küçük gözlere sahipsen, makyajında koyu renkler kullanarak gözünü daha da küçültmemelisin. Gözüne baz olarak açık bir renk sürmelisin. Göz kapağında açık tonlarda farlar ve açık tonlarda kalemler tercih edebilirsin. Göz pınarlarını aydınlatıcıyla ya da açık renk bir farla ışıklandırarak gözlerini daha büyük gösterebilirsin. Unutma gözü büyük ve açık göstermenin en etkili yolu göz yaşı çizgisine beyaz ya da bej gibi açık renk bir kalem çekmek! Son olarak, rimeli  kirpiğin diplerinde daha az, uçlarında daha yoğun kullanmaya dikkat etmelisin. 


 2- Büyük/Çıkık Gözler

Büyük ve çıkık gözler birbirine benzer özelliktedirler ve aynı makyaj yöntemleriyle küçültülebilirler. Gözü daha küçük göstermek için hem gözyaşı çizgisinde hem de üst göz kapağında koyu renk göz kalemi kullanmalısın. Koyu tonlarda farlar tercih etmelisin. Rimeli kirpik diplerinde yoğunlaştırmalısın. Michelle Trachtenberg ve Mila Kunis büyük gözlü ünlülerden… 

3 - Yuvarlak Gözler

Gözlerinin şekli tam bir yuvarlak şekline yakınsa, onları makyaj yardımıyla yanlara doğru genişleterek etkileyici bir görüntü yakalayabilirsin. Bunu yapmak için, farı göz kapağının iç ve dış köşelerinde daha koyu, orta kısımlarında ise daha açık tonlarda kullanmalısın.  Göz kalemi ya da eyeliner kullanırken de aynı şeye dikkat etmelisin. Ayrıca eyelinerı gözün dışına doğru uzatarak yapabileceğin kedi gözü makyajı tam sana göre! 

4 - Birbirine Yakın ve
Birbirinden Uzak Gözler

Gözlerin burununla şakağının tam ortasında değilse bu bölüm senin için! Eğer Sarah Jessica Parker gibi gözlerin birbirine yakınsa, gözlerinin burnuna yakın olan iç kısımlarında koyu renkler kullanmaktan kaçınmalısın. Koyu renkleri, gözünün dış köşelerinde taşırarak kullanırsan, gözünü, dışa doğru uzatabilirsin. Kaşının altında aydınlatıcı kullanarak gözlerini birbirinden ayırabilirsin.Brandy Norwood gibi birbirinden uzak, şakaklarına yakın gözlerin varsa, bunun tam tersi bir makyaj uygulamalısın. Koyu renkler ve dikkat çekici renkli farlar gözlerinin iç kısımlarında olmalı, dış kısımlarda eyeliner kullanmamaya, koyu renklerden kaçınmaya  dikkat etmelisin.

5 - Düşük Gözler

Düşük gözler, dış köşelerden hafif aşağı doğru eğimlidir. Anne Hathaway ya da Marilyn Monroe gibi düşük gözlere sahipsen, gözlerine dış kısımlarda kalkık bir görüntü vermelisin. Eyelinerı uçlarda yukarı doğru çekerek ya da farı dış kısımlarda yukarı doğru sürerek gözlerini daha kalkık gösterebilirsin. Ayrıca gözlerinin iç kısımlarını aydınlatarak dengeli bir görüntü yakalayabilirsin. 

6 - Göz Kapağı
Görünmeyen Gözler

Bu göz şeklinde, gözün üst tarafı göz kapağının üstüne sarkar ve göz kapağının görünmesini önler. Sen de, Blake Lively gibi, bu tarz gözlere sahipsen makyajda koyu renkler kullanarak gözlerini daha da küçültmemelisin. Göz kapağında açık ve orta tonlar kullanmanı tavsiye ederim. Göz yaşı çizginde de açık renk kalem kullanarak gözlerini daha açık gösterebilirsin. Ayrıca göz pınarlarına ve kaşlarına aydınlatıcı sürerek daha dengeli bir görüntü yakalayabilirsin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder