3 Temmuz 2014 Perşembe

merhaba makyaja yeni başlayanlar haydi buraya:)


Makyaj yaparken cilt yapısına uygun kaliteli ürünler kullanmak ve doğru makyaj teknikleri uygulamak ortaya daha güzel bir görünüm çıkmasına yol açar. Aşırı makyaj yapmak gerek cilde zarar vereceği, gerekse fazla yapay ve itici bir görüntü oluşturacağı için doğru değildir. İyi bir makyaj için temel makyaj malzemeleri olan fondöten, pudra, rimel, far, allık ve rujun doğru tekniklerle uygulanması gerekir. Cilde pürüzsüz bir görünüm veren ve cildi makyaja hazırlayan fondötenin temiz ve nemlendirilmiş (ve nemlendiriciyi iyice emmiş) haldeki yüze uygulanması gerekir. Renk olarak cilt renginden daha açık bir ton seçilmeli; fondöten alın, burun, çene ve yanak bölgesine az bir miktarla başlayarak benek benek sürülmelidir. Gerekirse miktar arttırılabilir.

Doğru makyaj için gereken bir diğer malzeme olan pudralar; toz pudra ve kompakt pudra olmak üzere 2 çeşittir. İnce ve hafif yapıdaki toz pudralar fondöteni matlaştırır ve şeffaf bir görünüme yol açar. Kompakt pudralar toz pudralara kıyasla daha yoğun sonuç verir, taşınması ve kullanımı kolay pudralardır, makyajı sabitlemek ve gün içinde rötuş yapmak için kullanılır. Toz pudra için pudra ponponu, kompakt pudra için fırça kullanmak gerekir. Pudranın yüze eşit olarak dağıtılması önemlidir. Toz pudrayı yüzün tamamına hafif vuruşlarla uygulamak, kompakt pudrayı hızlı fırça hareketleriyle yukarıdan aşağıya ve sağdan sola dolaştırmak gerekir. Cilde canlılık kazandıran allığın rengi ruj rengiyle uyumlu olmalı, allık; yüz gülümser bir vaziyetteyken yanağın en yüksek noktasına sürülmelidir.
Bakışlara yoğunluk, güç ve anlam kazandıran rimel; temiz ve kuru kirpiklere uygulanmalıdır. Lens kullananların lenslerini taktıktan sonra rimel sürmeleri gerekir. Doğru makyaj için rimelin kirpiklerin diplerinden uçlarına doğru ve fırçayı devamlı döndürerek sürülmesi, kirpikler kuruduktan sonra ikinci katın da uygulanması gerekir. Fırçanın kirpik diplerinde yatay biçimde gezdirilmesiyle alt kirpiklere de hacim kazandırılabilir. Rimel fırçasının düzenli olarak temizlenmesi önemlidir.
Gözkapaklarına far sürmek bazen çok zor olabilir; bu durumda gözkapağının tamamına soluk ve doğal bir renge sahip bir far uygulanabilir. Böylece pürüzsüz ve mat bir yüzey oluşacaktır, bunun üzerine daha canlı renkler uygulayabilirsiniz. Göz kalemi kullanımına gelince; en pratik yol göz kapağını gerilene dek yavaşça çekip kalemi kirpik çizgisine koymak ve gözkapağı boyunca yürütmektir. Canlı ve belirgin çizgiler isteyenler için sıvı göz kalemleri uygun olur. Gözlere kalem çekildikten sonra çizginin parmakla veya pamuklu bir çubuk yoluyla dağıtılması gözlerde buğulu ve çekici bir görünüm oluşturur.
Doğru makyaj için son dokunuş rujla yapılır. Ruj rengini zevkinize, kıyafetlerinizin rengine, ten renginize ve dudaklarınızın biçimine göre belirlemelisiniz. Dolgun dudaklara yumuşak tonlardaki mat rujlar yakışır, ince dudaklar içinse parlak ve koyu renkli rujlar kullanmak gerekir. Doğru ruj seçimi ve rujun iyi uygulanması yüzü canlandırır ve gözlerin parlaklığını vurgular. Önce ucu iyice açık ve rengi sürülecek rujla uyumlu birdudak kalemi ile dudakları ortadan uçlara doğru çevrelemek gerekir. Dudağın her tarafının kalemle doldurulması rujun ömrünü uzatır ve ruj silinmeye başladığında dudakların cansız görünmesini önler. Ruju fırça yardımıyla uygulamak ve ilk katı sürdükten sonra kağıt mendille fazlasını alıp bir kat daha sürmek daha iyi sonuç verir. Dudakların ortasına sürülen renksiz bir parlatıcı görünüme ışıltı kazandırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder