3 Temmuz 2014 Perşembe

yapılmaması gereken cilt bakım hataları...dikkat mutlaka okuyun.



Saçlarınıza, vücudunuza, yüzünüze ne kadar özen gösterseniz de arada bir zamanınız olmadığı için, üşendiğinizden veya kötü bir gününüzde olduğunuzdan dolayı bazı hatalar yapar, bazı şeylere boş verirsiniz. Bu normaldir tabii, fakat sıklıkla ve uzun süre boyunca yapılan cilt bakımı hataları bir süre sonra size deri çatlakları, erken yaşlanma belirtileri, matlaşmış bir cilt gibi şekillerde geri döner. Örneğin sık sık makyajı çıkarmadan uyumakcildinize yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biridir. Bir başka yaygın hata da iyi bir para vererek kaliteli bir kozmetik ürünü almanın yeterli olduğunu düşünmektir. Akne, kızarıklık gibi cilt sorunlarına maruz kalmak istemiyorsanız aldığınız ürünlerin çok fazla kimyasal barındırmamasına dikkat etmelisiniz.

Güneşe asla savunmasız bir halde çıkmamalı, her zaman cildinizin özelliklerine ve hassasiyetine uygun bir güneş koruyucu kullanmalısınız. Buna yazın daha çok olmak üzere her zaman dikkat etmelisiniz. Aldığınız cilt temizleme ürünlerinin içeriğine bakmalı, SLS içeren ürünleri kullanmamalısınız; bunlar cildin irrite olmasına yol açabilir. Ayrıca kozmetiklerin son kullanma tarihine de dikkat edin, bunu yapmayan çok kişi var. Zamanı geçmiş ürünlerin içinde cildinize zarar verecek bakteriler oluşabilir.
Sivilceleri sıkmak da sık yapılan cilt bakımı hataları arasındadır; hemen hepimiz bunun yanlış olduğunu biliriz ama yapmaktan kendimizi alıkoyamayız. Size son tavsiyemiz, yalnızca kendiniz kullandığınız için makyaj fırçalarınızı temizlemeye gerek olmadığı yanılgısına düşmemeniz olacak. Kirlenen fırçalarda biriken bakteriler cildinize zarar vereceği gibi onlarla homojen görünümlü güzel bir makyaj yapmak da pek mümkün olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder