4 Temmuz 2014 Cuma

Gündüz Makyajı Nasıl Yapılır? Öğrenmek ister misin?

Gündüz makyajı, kadınların en çok yaptıkları makyaj tipidir. Gündüz makyajının sırlarını bilen kadınlar hem doğal, hem de güzel görünmenin kapılarını aralar. Gündüz makyajında bazı dikkat edilmesi gereken noktalar vardır ki, bu noktalar da sizin bir gece makyajı arasında gidip gelmeniz demektir.

Gündüz makyajı, sade ve sizi rahat hissettirecek şekilde yapılmalıdır. Günlük makyajın rahat hissettirmesi özellikle çalışan bayanlar için çok önemlidir. İş ortamında sizi rahatsız hissettirecek bir makyaj veriminizin düşmesine sebep olabilir.
Gündüz makyajının vazgeçilmez renkleri; kırık beyaz, bej ve açık kahve’dir. Günlük makyajın bu temel renklerini saç ve ten renginiz ne olursa olsun rahatlıkla kullanabilirsiniz. Göz kapağınızın tamamına kırık beyazı uygulayıp, beji sadece göz kapağına ve açık kahveyi ise göz kapağının katlanma noktasına gölge olarak uygulayabilirsiniz. Kirpik kıvırıcı ile kıvırdığınız kirpiklerinize rimel sürerek göz makyajınızı sonlandırabilirsiniz.
Günlük makyajda çok problemli bir cildiniz yoksa pudra veya fondöten kullanmamalısınız. BB kremler son dönemlerde fondötenin yerini dolduracak ürünler arasına girdi, hem nemlendiren hem de yüzdeki renk farklılıklarını gideren ve aydınlatan BB kremleri fondöten yerine tercih edebilirsiniz. Karma ve yağlı bir cildiniz varsa yağlı hissettiğiniz noktaları pudralayabilirsiniz. Allık seçimi ise ten renginize uygun hafif renk veren gül kurusu ya da şeftali tonlarında olabilir.
Dudakların görünüşü, günlük makyajda tercihinize kalmış bir seçim. İster şeffaf bir parlatıcı, ister lipgloss, isterseniz de kıyafetinize uygun bir ruj tercih edebilirsiniz. Dudakların renklendirilmesinde de yine doğal renkleri kullanmayı gözden kaçırmamalısınız.

1 yorum:

  1. İşlediğiniz konular çok güzel. Sizi takibe aldım ben de bekliyorum bana sevgiler. :)
    www.onyuzmilyonoje.com

    YanıtlaSil