5 Temmuz 2014 Cumartesi

Porselen Makyaj Yaparak Mükemmel Yüzlere Sahip Olabilirsiniz...


1. ADIM YÜZÜNÜZDEKİ TÜYLERİ TEMİZLEYİN.
İlk yapmanız gereken şey tüysüz bir cilde sahip olmaktır. Esmerlere göre beyaz tenlilerde tüy daha azdır. Bu yüzden sadece bıyık ve kaşlarını almaları yetecektir.Yüzünde daha fazla tüy çıkanlar,hormon sorunu yaşayanlar,yahut genetik olarak daha kalın ve yogun tüylere sahip olanlar şekersiz olarak hazırlanan sır ağdaları tercih edebilirler.

yüze,bıyık bölgesine ve kaşlara sır ağda yaparak tertemiz bir cilde sahip olunur.Fondöteni sıvı olarak alın. Ten renginize yakın fondöten seçiniz.Böylece yüzünüzde sırıtmayacaktır. Pudralarınızı tercih ederken parlak olmayanlarını seçin.
Porselen makyajın ağır görünen yapısı maalesef gözlerin ortadan kaybolmasına sebep olabiliyor ve gözleri öne çıkarabilmek için açık renk ve tonlardaki göz makyajını takma kirpiklerle desteklemeyi de unutmamalısınız. Renkli gözlü olanlar göz makyajını biraz daha hafif yapabilirler ancak koyu renk gözleri olanların gözlerini daha fazla öne çıkarmaları gerekmektedir.
Makyajınız tamamlandıktan sonra koyu tonlardaki bir ruj ve aynı zamanda porselen görünümü biraz daha canlı hale getirecek açık renk bir allık uygulamasını da unutmayın. Bu yaptığımız makyajda kullanılan malzemeler bol ve ağır oldukları için porselen makyajı günlük yaşamda kullanmaktan kaçınmalı ve cildinize hava aldırmalısınız.

Porselen makyajın yapımı sırasında günlük makyajlarımızda uyguladığımız hafif pudraların yerine tam tersi şekilde sert bir pudra kullanılmaktadır ve bu pudraya taş pudra denilmektedir. Tek başına kullanılmayan ve su ile karıştırılarak uygulanan bu pudra tabii ki çok daha ağır ve kuvvetli bir kapatıcı etkiye sahip. Aynı zamanda gözlere uygulanan göz farları da normal makyaja göre farklılıklar taşımaktadır ve çok ciddi cilt problemlerine sahip olmadıkça uygulanmaları salık verilmemektedir. Bu tip ağır ve solgun bir makyajla yaşamanız ve görünmeniz durumunda güzel olmaktan ziyade daha kötü görüneceğinizi garanti edebiliriz ancak fotoğraf çekimleri ve videolar, filmler yahut dizilerde oynama gibi durumlarda tabii ki tercih etmeniz daha doğru olacaktır.
Porselen makyajı yapmak için bir kaç dikkat edilmesi gereken nokta mevcuttur ve bunların uygulanmaması makyajın doğru şekilde tutmasını engelleyecektir. Her makyajda olduğu gibi porselen makyajda da ten renginiz ile föndoten ve pudra renginin kesinlikle birbirine uyumlu olması gerekmektedir. Aksi taktirde zaten yapay olan bu makyaj tipi yüzünüzde iyice sırıtacaktır. Şeffaf pudranızı kullanarak makyaja uygun hale getirdiğiniz cildiniz, kapatıcınızı uygulamanızın ardından doğru alanların aydınlatılmasını ve karartılmasını gerektirecektir.
Özellikle özel günlerde kadınların porselen makyaj yapmaktaki ısrarları maalesef kötü sonuçlara yol açabiliyor ve gerçekten profesyonel ellerde yapılmayan porselen makyaj istenilen etkiyi veremiyor. Saç tipinize uyacak bir şekilde uygulanması gereken özel günler için porselen makyajınızı makyözünüze bırakmanızı ve işe pek karışmamanızı öneriyoruz.
Çok sert ve zor düzeltilir yapısından dolayı porselen makyajın kullanılacağı yerlerin iyi belirlenmesi ve makyajın buna göre yapılması gerekmektedir. Zira beş dakikalık bir ara vererek porselen makyajınızı tazelemek ya da biraz da olsa değiştirmek gibi bir şansınız olmadığı için iç mekanlarda kullanılacak makyajı iç mekanlarda yapmak, dış mekanlarda kullanılacak makyajı da yine dış mekanlarda tamamlamak uygun olacaktır.
Hem yapması hem de kaldırması ve çıkarması oldukça zahmetli olan porselen makyajın, bu zorlayıcı işlemlerden dolayı teninize pek de iyi davranmayacağını aklınızdan çıkarmamalısınız. Hassas bir cildiniz varsa bu zorlayıcı etkiler çok daha erken ortaya çıkacaklardır ve bu etkileri gizlemek için daha fazlasını yapmanız gerekecektir. Günlük kullanımda uzak durmanızı önerdiğimiz porselen makyaj konusunda güzellik uzmanlarından öneriler alabilir ve böylece en uygun şekilde kullanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Kötü yapıldığında kadını palyaço gibi gösteren güzel yapıldığında harika olan bir makyaj

    YanıtlaSil
  2. Evet bu konuda profesyonel kişilerle çalışmak önemlidir.

    YanıtlaSil